ARD a reluat sambata apelul catre premierul Victor Ponta privind demisia ministrilor acuzati vineri de ANI, cerand totodata USL sa desfasoare campania electorala intr-un mod "decent", fara "curse cu elicoptere" si "limbaj suburban".

"Am constatat ca USL a inceput campania sub un semn dezamagitor. E vorba in primul rand de solidarizarea cu anchetatii penali, am descoperit-o vazand declaratia domnului Crin Antonescu care a spus ca anunta Parchetul si DNA ca va face exact ce a facut Dragnea, care este in acest moment sub ancheta. L-am vazut, de asemenea, pe primul-ministru solidarizandu-se cu ministrii acuzati de ANI desi in urma cu un an, atunci cand a fost vorba de cazul Botis, s-a aratat surprins ca ministrul Botis nu este demis imediat de primul-ministru", a afirmat prim-vicepresedintele PDL, Cristian Preda, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul de campanie al ARD.

El a amintit ca fostul ministru al Muncii Ioan Botis a fost demis de fostul premier Emil Boc in mai putin de 24 de ore, iar acum premierul Ponta "spune ca nu-i pasa, ca nu ar considera utila demiterea a trei ministri doar ca sa arate bine lucrurile in raportul MCV".

"Niciunul dintre lucrurile de acest fel nu trece neobservat. Ideea ca intrucat e campanie lucrurile acestea nu s-ar vedea este o greseala, o eroare. Evident ca toate aceste lucruri sunt consemnate si la fel cum s-a intamplat si in alte cazuri legate de Guvernul Ponta, orice taraganare este inutila pentru ca pana la urma Victor Ponta a cedat in cazurile care i s-au prezentat pana acum desi a lasat sa treaca ceva timp. Putina celeritate nu strica", a spus Cristian Preda.

ARD cere demisia premierului Victor Ponta si demisia celor patru demnitari acuzati

De asemenea, acesta a solicitat USL sa dea dovada de "decenta" in utilizarea mijloacelor de campanie, facand referire la informatiile care au circulat in presa locala privind deplasarea de vineri cu elicopterul in teritoriu a presedintelui PNL, Crin Antonescu.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

"Credem ca nu putem sa transformam cursa electorala intr-o competitie in care sunt angajate elicoptere. Campania, in acest an greu pentru toata lumea, trebuie sa pastreze o anumita decenta", a argumentat Preda.

El a cerut si o dezbatere electorala in jurul solutiilor economice propuse de ambele parti, nu prin "folosirea unui limbaj suburban, sub standardele pe care le presupune spatiul public". Preda a mentionat ca exemple expresia "prostituati perpetuu" folosita joi de Crin Antonescu, precum si apelativul "jigodie frustrata", adresat de secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, sefului Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.