Protestatarii din domeniul agricol care picheteaza sediul Guvernului nu actioneaza in numele fermierilor pe care ar trebui sa-i reprezinte, ci in numele unor interese pur politice, potrivit Ministerului Agriculturii.

"Eforturile ministerului sunt cunoscute si incurajate de importante asociatii din agricultura, care, desi nu s-au manifestat in favoarea unei miscari de protest, au fost anuntate ca parte a miscarii de strada. Astfel, din cinci organizatii care ar fi trebuit sa protesteze astazi in capitala doar doua au continuat acest demers. Din pacate, atat LAPAR cat si Holstein Ro nu actioneaza in numele fermierilor pe care ar trebui sa-i reprezinte, ci in numele unor interese pur politice", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Reprezentantii MADR spun ca presedintele Holstein Ro, Costel Caras, este si presedintele unui partid politic, ceea ce "devalideaza" intreaga actiune organizata.

"Elocvent este faptul ca protestul poarta aceeasi denumire ca si motiunea simpla depusa in Parlament de catre ARD. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va continua consultarea permanenta cu reprezentantii fermierilor, astfel incat bugetul anului 2013 sa reflecte cresterea sprijinului pentru sectorul agricol, proces care a inceput in perioada mai-octombrie 2012", se arata in comunicat.

Protestul agricultorilor, marcat de violente. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina

Reprezentantii ministerului spun ca stimulentele acordate agicultorilor au crescut in acest an. Astfel, sprijinul pe suprafata (SAPS + CNDP) a fost majorat cu 16%, pana la aproape 155 de euro pe hectar, platile pentru bovine au urcat cu 22%, la 500 de lei pe animal, pentru pasari s-au majorat cu 11% si pentru porci cu 13%. Totodata s-au infiintat noi forme de sprijin, cum ar fi cel pentru bivolitele de lapte, de 187,5 euro pe animal, si cel pentru taurine din rasa de carne, de 300 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.