ARD afirma, in sinteza programului de guvernare facut public marti, ca va introduce cota unica de 12%, va creste salariul minim la 850 de lei in 2013 si la 1.000 de lei in 2015, va reduce CAS cu 5% si, de asemenea, ca va pune capat numirilor politice la Curtea Constitutionala si Avocatul Poporului.

"ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit si profit din UE. Cota unica va scadea de la 16% la 12%", se arata in documentul ARD, in care se precizeaza ca in Romania vor veni mai multi bani, mai multe investitii straine, companiile romanesti vor ramane cu mai multi bani pentru dezvoltare, iar fiecare roman va avea mai multi bani in buzunar pentru ca va plati mai putin la stat.

Potrivit documentului remis agentiei MEDIAFAX, ARD promite ca salariul minim sa ajunga 1.000 de lei in 2015.

"ARD va creste salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 si la 1.000 de lei in ianuarie 2015", promite ARD, mentionand ca astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv in fata celui care plateste la negru, iar angajatul va avea certitudinea ca i se vor plati contributiile sociale si de sanatate aferente salariului minim.

Partidele componente mai precizeaza ca vor reduce contributiile la asigurarile sociale si de sanatate cu 5% din contributia angajatorului, incepand cu 2015. "Pe termen mediu si lung, reducerea CAS va conduce la cresterea incasarilor la bugetul asigurarilor sociale si de sanatate. In acest fel pensiile si serviciile medicale asigurate nu vor mai fi platite din imprumuturi", se arata in document.

ARD sustine ca va continua procesul de imbunatatire a actului de justitie "inceput in 2005 si blocat de USL in 2012". "Vom punem capat numirilor politice la Curtea Constitutionala a Romaniei si la Avocatul Poporului. Nu politicienii trebuie sa faca aceste numiri, ci reprezentantii sistemului de justitie", se arata in document.

Alianta promite ca va modifica procedura civila in asa fel incat sa se reduca la minimum necesar infatisarea partilor in fata instantei.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

De asemenea, in document se arata ca guvernarea ARD va relansa invatamantul romanesc si il va plasa intre sistemele de educatie moderne care pregatesc absolventi competitivi in tot spatiul european.

"ARD va asigura finantarea si va consolida parteneriatul intre unitatile de invatamant profesional si companiile de profil din Romania. Noile generatii de absolventi de invatamant profesional vor umple golul de meseriasi de pe piata muncii. In acest fel, sistemul de invatamant va deveni un creator de locuri de munca si nu un generator de somaj", se mai arata in document.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.