Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Guvernul va reglementa, marti, prin Ordonanta de Urgenta, obiectele care pot fi oferite in campania electorala si cele a caror oferire este interzisa, el aratand ca valoarea obiectelor promotionale cu caracter electoral nu poate depasi zece lei.

"Propunerea mea ca prim-ministru este de a reglementa legal maine (marti, n.r.) prin Ordonanta de Urgenta ce a stabilit BEC cu alte ocazii, anume ca sunt intezise in campanie oferirea de bunuri, bani, alimente, bauturi alcoolice, nealcoolice. Este permisa oferirea de obiecte in enumerare stricta - pixuri, brichete, afise, sepci, cu obligativitatea de a fi inscriptionate cu numele candidatului sau a formatiunii", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a spus ca, potrivit reglementarii legale, vor putea fi oferite alegatorilor obiecte de acelasi tip, respectiv obiecte cu caracter electoral inscriptionate, dar a caror valoare sa nu depaseasca 10 lei.

"Asa lucrurile sunt clar reglementate - ce e interzis, ce e permis, regulile valabile pentru toti competititorii. Vom avea reglementat legal, alaturi de sanctiuni penale, evident, modul de desfasurare normala a campaniei si impiedicarea unor tentative de cumparare de voturi sau, cum a fost la referendum, de a impiedica oamenii sa vina la vot", a spus Ponta.

El a mentionat ca marti, in sedinta de Guvern, va fi aprobata aceasta OUG, avand in vedere ca vineri debuteaza campania electorala.
Ponta a spus ca OUG va prelua textul BEC din 2008 referitor la acest subiect.

Citeste si: Brichete, galeti sau lanterne? USL vrea sa afle ce cadouri are voie sa dea in campanie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.