Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referindu-se la programul de guvernare pe care il va propune USL, ca in 2012-2016 cotele diferentiate pentru cei cu venituri foarte mici pot scadea pana la 8% si 12%, cota principala ramanand insa 16%.

"Cotele diferentiate in perioada 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scadea pana la 8 si 12%, insa cota principala ramane 16%", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca masura aplicarii TVA de 9% la alimente va fi inclusa in programul de guvernare, Ponta a raspuns afirmativ, el precizand ca impactul bugetar al acestei masuri trebuie negociat cu partenerii financiari internationali.

"Da, dar, dupa cum stiti, in proiecul de buget pe 2013 impactul bugetar al acestei masuri trebuie prezentat foarte clar si trebuie negociat cu partenerii nostri internationali", a spus Ponta.

El a aratat ca, in conformitate cu studiile si evaluarile pe care USL le-a facut, pe termen scurt, respectiv in cateva luni, TVA diferentiata in procedura in care se emite factura de 24%, dupa care pe baza acelei facturi producatorul primeste inapoi 15%, va scoate la fiscalizare piata neagra a producelor agricole, va incuraja productia interna si va sprijini mult investitiile in agricultura.

"Azi prezint in fata colegilor programul de guvernare, pentru ca sunt principalul responsabil, alaturi de domnul Chitoiu, si joi avem o prezentare oficiala a programului pe care USL il propune pentru perioada 2012-2016, de fapt pana in 2019, pentru ca, dupa cum stiti, agenda noastra 2019 este o agenda pe termen lung", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.