Dan Diaconescu a declarat, luni, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, ca a aflat continutul plangerii formulate impotriva sa legate de licitarea actiunilor Oltchim, urmand a reveni in fata procurorilor dupa ce reclamatia sa de la Parchetul ICCJ se va conexa cu cea a lui Remus Vulpescu de la DNA.

In 19 noiembrie, Dan Diaconescu a fost convocat pentru a da o declaratie cu privire la participarea sa la licitatia referitoare la privatizarea Oltchim.

Potrivit MEDIAFAX, Dan Diaconescu a fost citat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie in cazul privind licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce patronul OTV a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat, desi nu a dovedit ca detine aceasta suma.

El a mai spus ca fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu "este labil psihic".

Intrebat in legatura cu plangerea lui Remus Vulpescu facuta impotriva sa Diaconescu a declarat: "Vorbim de un om cu serioase labilitati psihice care si-a dat si demisia si a recunoscut gafele si ilegalitatile in acel caz si care, impreuna cu Victor Ponta, a inchis Oltchimul in 22 august, inainte de a-l vinde, pentru a-l vinde pe nimic".

"Eu le-am organizat un flagrant delict ca vroiau sa vanda pe trei milioane de euro unui polonez, pe numele lui Zaremba. Acum sa vedem decizia DNA, daca ei vor folosi acest flagrant impotriva lui Victor Ponta, ar fi o premiera frumoasa sa avem un prim-ministru in functie arestat. Daca nu, dupa 10 decembrie vom avea un al doilea prim-ministru ce va ajunge la inchisoare langa Adrian Nastase", a mai spus Dan Diaconescu, contracandidatul lui Victor Ponta la Camera Deputatilor, in Colegiul 6 din Targu Jiu.

In 22 octombrie, fostul sef al OPSPI, Remus Vulpescu, a dat o ampla declaratie in fata procurorilor anticoruptie in legatura cu esecul privatizarii Oltchim, aratand ca, atunci cand a aparut oferta lui Dan Diaconescu, statul era in proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajatilor si repornirea unitatii.

Citeste si: Dan Diaconescu, la DNA pentru a da explicatii cu privire la licitarea actiunilor Oltchim

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.