Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a acuzat UDMR ca a incalcat Legea alegerilor parlamentare si nu a respectat standardele UE privind egalitatea drepturilor intre femei si barbati.

Sandru a spus ca va atentiona Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru ca Uniunea nu are nici un reprezentant femeie in Parlamentul Romaniei. Viceliderul Initiativei Nationale a atacat UDMR cu ocazia manifestarilor de la Miercurea-Ciuc, dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

Sandru a apreciat ca UDMR nu este un partid european pentru ca nu lupta impotriva discriminarii si face "discriminare primordiala intre femei si barbati". Vicepresedintele PIN a adaugat ca UDMR nu respecta nici standardele UE, care promoveaza egalitatea dintre femei si barbati. Viceliderul PIN a spus ca partidul vrea sa verifice daca listele de alegeri ale partidului maghiar sunt legale.

In acest sens, Sandru a spus ca va sesiza Autoritatea Electorala Permanenta sa verifice daca pe respectivele liste ale UDMR se afla sau nu femei. Sesizarea Laviniei Sandru se refera la unul dintre articolele Legii alegerilor parlamentare, care precizeaza ca "listele de candidati pentru alegerea deputatilor si senatorilor trebuie intocmite astfel, incat sa asigure reprezentarea ambelor sexe". Legea insa nu contine obligativitatea ca listele parlamentarilor alesi sa contina femei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.