Deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, ca ar fi utila si benefica o cooptare a UDMR intr-o viitoare alianta la guvernare cu USL.

Potrivit MEDIAFAX, Tariceanu a participat la o intalnire electorala, intr-o scara de bloc, in zona Dorobanti din Bucuresti. La intalnirea desfasurata in prezenta primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, au participat aproximativ 50 de persoane.

Intrebat, dupa intalnire, de catre ziaristi, daca vede posibila cooptarea UDMR intr-un viitor guvern, avand in vedere ca liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca a avut o buna colaborare cu PNL condus de Tariceanu, fostul premier liberal a declarat: "Din punctul meu de vedere da, si cred ca ar fi utila si benefica o cooptare a UDMR intr-o viitoare alianta, impreuna cu USL".

El a mai mai spus ca "asa cum este situatia astazi, de departe cea mai plauzibila varianta este ca USL va castiga cu mult peste 50%" la parlamentare.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu are, in acest moment, o preferinta in legatura cu o eventuala alianta post-electorala, el adaugand, in acest sens, ca inainte de alegeri "nu e bine sa vinzi pielea ursului din padure".

"Nu pot sa va dau un raspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte buna, si trebuie sa recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeasi familie politica, dar noi nu facem inainte de alegeri aliante cu nimeni, cum nu am facut in aceasta perioada de 23 de ani. Am avut o colaborare buna cu PNL, e adevarat ca era Partidul National Liberal condus de Calin Popescu Tariceanu", a raspuns el, intrebat pentru ce alianta ar opta UDMR in viitorul parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.