Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, in conferinta de presa comuna sustinuta cu presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, ca cel mai important obiectiv al Romaniei ramane aderarea la spatiul Schengen.

"Romania se bazeaza pe sprijinul Parlamentului European in ceea ce priveste prioritatile noastre europene: libera circulatie a persoanei, consolidarea pietei interne, extinderea UE, integrarea rapida a Republicii Moldova in UE. Dar cel mai important obiectiv ramane aderarea noastra, a Romaniei, la spatiul Schengen. Prioritatea noastra absoluta este relansarea cresterii economice, imbunatatirea nivelului de trai al populatiei, crearea de locuri de munca, conditii mai bune de invatamant, reforma sistemului de sanatate, infrastructura, cresterea gradului de absorbtie", a spus Zgonea

El a subliniat importanta vizitei presedintelui PE in Romania, apreciind ca aceasta arata increderea partenerilor europeni in Romania si confirma angajamentul Romaniei in vederea avansarii procesului de integrare.

"Domnule presedinte, va spun ca Romania ramane si pe mai departe un sustinator ferm al proiectului european, al viziunii dumneavoastra aspura UE. Credem ca e nevoie de mai multe politici economice viabile, mai multa competitivitate si mai multa coordonare in activitatea externa a Romaniei", a spus Zgonea.

El a subliniat, totodata, necesitatea de a avea un buget al UE care sa puna pe primul loc investitia in crearea de locuri munca si in cresterea economica.

"Avem nevoie de un buget de investitii, nu de un buget de austeritate", a spus Zgonea.

Citeste si: Schulz felicita Romania pentru progresele inregistrate in controlul la frontiere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.