Liderul PP-DD Dan Diaconescu a anuntat, marti seara, ca va candida pentru un mandat de deputat la Targu Jiu, in colegiul in care candideaza si premierul Victor Ponta. El a facut anuntul intr-o conferinta de presa sustinuta in studioul OTV.

"Voi face tot ce este necesar pentru ca Romania sa scape de prim-ministrul Victor Ponta, un prim-ministru care a inrautatit viata romanilor, care a scazut dramatic nivelul de trai", a aratat Diaconescu, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca a decis sa candideze deoarece campania electorala tindea sa devina plicticoasa, "cea mai anosta din istorie".

Diaconescu a spus ca USL si ARD au facut "blat", adica in colegiile in care candideaza lideri ai uneia dintre parti, cealalta a desemnat candidati "de mucava" si invers.

"Toti ciocoii, toti mega-ciocoii din Romania fug de adversarii lor. Se organizase deja un blat ordinar intre USL si ARD la nivel national. In toate colegiile in care erau candidati importanti ai USL, cei de la ARD si-au pus candidati de mucava si viceversa", a subliniat Dan Diaconescu.

El a precizat ca, pentru a sparge acest blat, a ales sa candideze la Camera Deputatilor in colegiul in care candideaza Victor Ponta.

Ponta, despre candidatura lui Diaconescu in Gorj: Multi au venit si au plecat de aici

Potrivit acestuia, colegiul 6 din Targu Jiu este "cel mai important din Romania" pentru ca acolo candideaza Victor Ponta si pentru ca acolo se va desfasura finala pentru postul de prim-ministru.

Diaconescu a precizat ca 9 decembrie va fi ultima zi cand Ponta va detine functia de premier.

"In mod normal, domnul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze din acest moment pentru ca lupta sa fie una corecta si plina de fair-play, nu ca domnia-sa sa foloseasca un Guvern intreg, un stat intreg impotriva mea, din functia de prim-ministru, si amandoi sa candidam de pe pozitii egale", a subliniat el.

Pe de ala parte, Diaconescu a declarat ca il intelege pe Ponta ca nu va renunta la puterile pe care statul i le ofera, "la masinile cu girofar, la elicopterele si avioanele statului", pentru ca ii va fi greu sa il invinga pe candidatul PP-DD fara toate aceste mijloace.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Cum se asigura Diaconescu ca viitorii parlamentari PP-DD nu vor migra la alte partide?

Diaconescu a spus ca ar fi putut candida si la Teleorman, unde candideaza Crin Antonescu, dar a tinut cont de faptul ca fata sa il "prefera" pe Ponta, pe care il numeste "Mickey Mouse" atunci cand il vede la televizor.

"Ea se distreaza foarte mult cand il vede la televizor si il aseamana mereu cu Mickey Mouse", a adaugat realizatorul de televiziune.

El a spus de peste doua zile se va muta in acest oras, iar in seara de 8 spre 9 decembrie ii va invita la ziua sa de nastere pe toti cei 22.000 de oameni care au votat mereu in acest colegiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.