Plenul Senatului a respins, marti, solicitarea ANI privind incetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Astfel, pentru incetarea mandatului lui Diaconu s-au exprimat, prin vot secret electronic, 23 de senatori, in timp ce 32 s-au exprimat impotriva acestui demers, iar alti 10 s-au abtinut, transmite MEDIAFAX.

Luni, senatorii au amanat pentru urmatoarea zi luarea unei decizii privind constatarea incetarii mandatului de senator al liberalului Mircea Diaconu, dupa ce programul de lucru a fost depasit in urma numeroaselor interventii, fie laudative fie purtate in contradictoriu.

Dupa aproape doua ore de discutii, presedintele de sedinta, vicepresedintele Dan Radu Rusanu, a anuntat suspendarea sedintei, fara a se da un vot privind punctul de vedere al Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari cu privire la o situatie de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.

In interventia sa, senatorul Mircea Diaconu (PNL) a subliniat ca, asa cum a constat Curtea de Apel, el a fost de buna credinta si a procedat legal atunci cand s-a adresat pentru un punct de vedere Senatului, respectiv Comisiei juridice din aceasta Camera legislativa.

"Veti hotari cum veti crede de cuviința, dar mi-ar placea, as fi incantat daca, asa cum multa lume din tara aceasta isi doreste o Romanie in picioare, imi doresc si un Senat tot in picioare", le-a spus el, luni, colegilor de Senat.

Consiliul National de Integritate, in calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate, a cerut Senatului sa constatate incetarea calitatii de senator a lui Mircea Diaconu, dupa ce instanta suprema a hotarat ca a incalcat regimul incompatibilitatilor.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala din Integritate a sustinut ca senatorul liberal Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care pe langa calitatea de parlamentar acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.