Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca programul de guvernare al Aliantei Romania Dreapta include reducerea cotei unice de la 16% la 12% si marirea salariului minim pe economie la 900 de lei in 2013.

"In centrul programului nostru de guvernare care urmareste normal modernizarea statului roman si cresterea nivelului de trai al romanilor, se gaseste romanul cu problemele lui. Spre deosebire de socialisti, noi consideram cetateanul ca subiect si nu ca obiect al politicilor noastre", a declarat Blaga, potrivit realitatea.net.

Presedintele PDL a afirmat ca reducerea cotei unice de la 16% la 12% este sprijinita si de FMI.

"Desigur, in zona economica noi consideram ca nu exista guvern si nu s-a implicat guvern sa dai legi prin care sa stabilesti un anumit nivel de crestere economica (...). Vom reduce cota unica de la 16% la 12%. Principiile programului nostru de guvernare le-am pus in bratele FMI-ului inca din septembrie. Asta pe de-o parte va duce la cresterea locurilor de munca, cea mai mare problema a Romaniei, Europei, a lumii in acest moment sunt locurile de munca", a mai adaugat Blaga.

De asemenea, liderul PDL a vorbit si despre marirea salariului minim pe economie.

"In al doilea rand vom creste salariul minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2013 la 900 de lei si incepand cu 1 ianuarie 2014 la 1000 de lei. Pentru ca va trebui sa mergem foarte mult pe cresterea productivitatii muncii, iar pe de alta parte si pe un anumit consum intern. Dar cu o conditie: vom promova produsele romanesti", a concluzionat Vasile Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.