Elena Udrea scrie, vineri, pe blog, ca este dispusa dea sfaturi actualului ministru al Dezvoltarii si Turismului Eduard Hellvig privind absobtia fondurilor europene, aratand ca Romania ar trebui, de exemplu, sa investeasca in partii, telegondole si in modernizarea si extinderea statiunilor montane.

"Ceea ce refuza sa inteleaga USL este faptul ca un ministru cu viziune ar trebui sa stie ca pentru a avea un nivel de trai decent, pensii si salarii decente este nevoie de investitii. Investitiile in infrastructura, in agricultura, in turism nu sunt un moft al guvernelor de dreapta, ci creeaza nu doar locuri de munca, dar si colectari la bugetul de stat. De exemplu, Romania este o tara care si-ar permite sa scoata bani frumosi de pe seama turismului montan, pentru ca avem Carpatii. Daca vrem sa ne folosim potentialul, daca vrem ca romanii si nu numai, sa isi petreaca vacantele de iarna facand schi in Romania si nu in Austria sau mai nou la vecinii bulgari, atunci trebuie sa investim in partii, telegondole, modernizarea si extinderea statiunilor montane. Sunt dispusa oricand sa dau sfaturi actualului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. Am fost ministrul care a inregistrat cea mai mare absorbtie a fondurilor europene si, daca e sa vorbim strict despre turism, in 2011, incasarile din acest domeniu au crescut cu peste 17%", a scris Elena Udrea pe blog, potrivit MEDIAFAX.

Ea a aratat, in postarea intitulata "Guvernarea USL tinde spre zero", ca Romania incepe sa achite nota de plata a "dezastruoasei guvernari" USL, dupa ce puterea a fost prea ocupata cu suspendarea presedintelui si ca absorbtia fondurilor europene tinde spre zero.

Elena Udrea a mentionat faptul ca Uniunea Europeana a presuspendat trei programe operationale pentru Romania: Transporturi, Cresterea Competivitatii Economice si Programul Operational Regional, la care se adauga presuspendarea programului POSDRU.

"Tot ce aveau de facut era sa duca la bun sfarsit implementarea solutiilor stabilite de Guvernul Boc si Comisia Europeana in toamna anului trecut pentru corectarea sistemului de management al fondurilor europene. Dar ei, nici aici nu au facut nimic. In plus, daca va amintiti, rata de absorbtie a fondurilor UE a fost de doar 0,01% in septembrie, iar in august a fost de 0,02%", a mai aratat Udrea.

Citeste si:
Comună din România independentă energetic, facturi mai mici
Comună din România...

Potrivit Elenei Udrea, "proiectele de investitii au fost uitate complet de actuala guvernare" si ca bilantul USL dupa lunile petrecute la guvernare "tinde spre zero, ca si absorbtia fondurilor europene".

"Nu vreau sa fiu critica la adresa actualei guvernari USL si atat. Mi-ar placea doar ca actualii guvernanti sa inteleaga odata ca interesul romanilor trebuie sa treaca inaintea intereselor politice. Mai ales acum, in timpul campaniei electorale, cand tentatiile sunt mari. Pentru neregulile din cadrul programelor pe fonduri europene ale UE si amanarea la infinit a aderarii Romaniei la Schengen nu platim doar noi, dar impactul negativ se va resimti si asupra generatiilor viitoare", a incheiat Elena Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.