Consiliul National de Integritate (CNI), in calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), ce Senatului sa constatate incetarea calitatii de senator a lui Mircea Diaconu.

Consiliul National de Integritate (CNI), in calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate, solicita Senatului constatarea incetarii de drept a calitatii de senator a domnului Mircea Diaconu, in conformitate cu prevederile art. 7, alin. (1) si (3) din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata.

Solicitarea Consiliului are in vedere necesitatea respectarii fara intarziere a Deciziei nr. 3104 din 19 iunie 2012 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, irevocabila, prin care a fost respins ca nefondat recursul declarat de domnul Mircea Diaconu impotriva Sentintei civile nr. 5153 din 16 septembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a Actului de constatare nr. 5034/G/II/2011, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate in care se afla domnul senator Mircea Diaconu, potrivit MEDIAFAX.

CNI reaminteste faptul ca, prin Rapoartele Comisiei Europene privind progresele realizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, aceasta recomanda Romaniei "sa demonstreze existenta unor rezultate pozitive in ceea ce priveste pronuntarea de sanctiuni prin care sa se dea curs hotararilor Agentiei Nationale de Integritate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.