Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca pana in prezent au fost semnate listele de candidati ARD la alegerile parlamentare pentru 36 de organizatii, ca 32 de candidaturi au primit aviz negativ din partea Comisiei de etica si ca au fost admise contestatiile lui Viorel Badea si William Branza. 

Vasile Blaga a precizat, miercuri, ca lansarea candidatilor ARD ar putea avea loc in data de 5 noiembrie si ca pana in prezent au fost semnate listele de candidati pentru 36 de organizatii, incluzand diaspora, transmite MEDIAFAX.

"Pot sa va spun ca 70-75% dintre cei care candideaza sunt oameni noi, tineri, buni profesionisti in zona respectiva. Au fost si 32 de persoane care, in viziunea Comisiei de etica, nu indeplinesc anumite conditii pentru a candida, pana ieri dimineata se retrasesera 12 si cu inca un candidat astazi - 13. Sunt foarte multe contestatii, pentru ca in unele cazuri colegii se simt nedreptatiti, aceste contestatii le va analiza comisia, le vom analiza si noi in continuare", a spus Vasile Blaga.

El a aratat ca au existat mai multe contestatii la decizia Comisiei de etica, mentionandu-i pe William Branza si pe Viorel Badea.

"De la diaspora, pentru imagine negativa, la doi candidati: domnul Badea si William Branza, ne-am uitat, au fost niste articole in presa, este adevarat, practic au fost niste pozitii reciproce ale lor. Dar am considerat ca nu sunt probe ca sa nu poata sa candideze", a adaugat Blaga.

El a spus, in legatura cu avizul negativ primit de la Comisia de etica de deputatul Petru Movila, ca acest caz va fi discutat joi si a adaugat ca Movila nu este trimis in judecata.

"Am vazut si documentele respective, l-am rugat sa mearga la comisie cu ele, s-a inceput urmarirea penala, iar ancheta se poate termina cu solutia de neincepere a urmaririi penale, maine se discuta Iasiul", a precizat liderul PDL.

El i-a mai mentionat pe Lucian Militaru, fost primar la Videle, si Stefan Stoica de la Dolj, care au primit aviz negativ de la Comisia de etica si a aratat ca acestea vor fi analizate.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.