Presedintele comisiei de Externe din Senat, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca prezenta observatorilor OSCE la alegerile parlamentare din 9 decembrie reprezinta un regres pentru Romania.
"Sunt involutii in relatia noastra cu OSCE, o cunoastem bine, sper sa ramanem un jucator influent si respectat, din pacate din cauza evolutiilor, sau involutiilor de acasa (...) daca pana acum noi trimiteam inclusiv parlamentari care sa monitorizeze alegerile altora, acum este vorba sa trimita OSCE-ul monitori pentru alegerile noastre. Este in mod clar un regres si va trebui sa facem si noi tot ce putem acasa", a declarat Geoana, potrivit realitatea.net.

Oficiul OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului va trimite in Romania o misiune de monitorizare a alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, din cauza unui "nivel ridicat de polarizare" in Romania, situatie care, in opinia lor, "poate avea efecte asupra unor aspecte ale procesului electoral".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.