Presedintele PPE, Wilfried Martens, a declarat, joi, raspunzand unei intrebari, ca ar fi o greseala redeschiderea unei actiuni impotriva lui Traian Basescu, aratandu-se convins ca au fost create condtiile pentru o relatie echilibrata intre presedintele tarii si noul Guvern de la Bucuresti. 

Potrivit MEDIAFAX, intrebat, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, daca crede ca USL va face presiuni la adresa lui Traian Basescu daca va castiga parlamentarele, Martens a raspuns: "Cred ca Curtea Constitutionala din Romania a luat decizii foarte importante si s-au creat conditiile pentru a a se ajunge la o relatie echilibrata intre presedintele Traian Basescu si noul Guvern, care are o mare majoritate in Parlament".

El a adaugat ca aceast situatie exista si in alte tari, cum ar fi Franta. Liderul PPE a spus ca trebuie inteleasa si acceptata coabitarea intre presedintele ales si noul guvern, sustinut de o alta majoritate.

"Sunt convins ca de ambele parti exista necesitatea instalarii unei relatii de coabitare. Ar fi o greseala sa se redeschida o actiune impotriva lui Traian Basescu", a mai spus Wilfried Martens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.