Presedintele PPE, Wilfred Martens, a declarat, joi, referitor la declaratia lui Crin Antonescu cu privire la faptul ca, daca USL va castiga alegerile, Romania nu va fi sclava UE, ca aceasta afirmatie nu este adevarata deoarece deciziile se iau la comun in UE.

"Statele membre si Guvernele statelor membre nu sunt in niciun caz sclavii Uniunii Europene. Avem un prag executiv in UE si acesta este Comisia Europeana, care are de asemenea, competente de implementare a reglementarilor stabilite la nivelul UE, iar cand Comisia Europeana este obligata sa utilizeze aceste competente devine ca un fel de judecator, dar orice alte decizii, deciziile cu caracter politic sunt luate in comun in Consiliul de Ministri si in celelalte foruri ale Consiliului European", a declarat Martens, potrivit realitatea.net.

"Procesul de luare a deciziilor la nivel European este un proces bazat pe competente impartite intre institutiile europene, iar in cadrul institutiilor europene, statele membre sunt cele care decid impreuna, nu sunt niste sclavi, sunt niste factori de decizie, impreuna cu celelalte 26 de Guverne ale statelor membre ale UE", a mai adaugat presedintele PPE.

Crin Antonescu a declarat, miercuri, la mitingul USL de la Arena Nationala ca Romania nu va fi sluga europenilor, deoarece poate sa tina capul sus.

"Avem nevoie de hotarare ca sa le spunem tuturor ca Romania este parte a Europei indiferent cine o conduce. Romania si-a castigat libertatea cu sangele romanilor. Romania n-a primit pomana de la nimeni si Romania are drept de vot in Europa. Noi, cei care vom conduce Romania, vom fi partenerii, si nu slugile institutiilor europene", a afirmat Antonescu.

Citeste si: Congresul PPE vs mitingul USL: Cele mai importante declaratii ale zilei de miercuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.