Noroc chior pe capul coalitiei la dezbaterile pe buget. Acestia au reusit sa voteze ieri mai mult decat in tot restul timpului scurs de la inceperea lucrarilor pe buget.

De fapt, parlamentarii au votat tot bugetul pe 2006, ba chiar si pe cel al asigurarilor sociale de stat, pe fondul unei suparari copilaresti a opozitiei.

Dupa ce presedintele sedintei plenului reunit, Dan Radu Rusanu, a facut o gafa cu privire la seriozitatea amendamentelor opozitiei, senatorul Ion Solcanu a pretins scuze, iar parlamentarii PSD au inceput sa paraseasca lucrarile. La scurt timp dupa aceasta, si senatorul Doru Liviu Bindea a anuntat ca membrii grupurilor parlamentare ale PRM vor iesi din sala. Deputatul Augustin Bolcas a declarat pe holurile parlamentului ca peremistii vor astepta scuze de la Rusanu. Mai mult decat atat, el a afirmat ca Gheorghe Funar a primit ieri dupa-amiaza un telefon de la presedintele Traian Basescu, care l-a rugat sa nu blocheze desfasurarea dezbaterilor de la buget prin sustinerea unui numar atat de mare de amendamente. "Presedintele tarii mi-a dat dreptate cu aceste amendamente si va incerca sa convinga guvernul sa accepte cresterea veniturilor bugetului de stat", a completat Funar.

In schimb, intrebat ce vor face reprezentantii PRM daca Rusanu isi va cere scuze, Funar a raspuns: "Noi nu suntem minge de ping-pong. Vom reveni in plen maine dimineata (n.r. - astazi) cu conditia sa fie alt presedinte de sedinta". Deputatul liberal Mona Musca a spus ca in locul lui Rusanu si-ar fi retras afirmatiile, chiar daca acestea au fost intelese gresit. "Pur si simplu imaturitate politica atunci cand e vorba de buget si lucrurile sunt foarte importante si din partea unuia, si din partea celorlalti", a comentat Musca.

In sala de plen, dupa apelul nominal cerut de Rusanu, s-a constatat ca exista cvorum, iar parlamentarii coalitiei de guvernamant au inceput sa voteze pe banda rulanta amendamentele in forma prezentata de guvern sau propriile amendamente. Interesant este faptul ca in sala erau prezenti atat euroobservatorii, precum si aproape toti ministrii "fugiti" de la sedinta ordinara a executivului.

Intre timp, parlamentarii PRM se uitau cu ciuda spre televizorul din hol, cum reprezentantii coalitiei voteaza amendamentele, multe dintre ele cu unanimitate de voturi, Bolcas catalogand ceea ce se intampla in plen drept dictatura.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.