Seful statului si-a gasit un nou inamic in mass-media. Insa, potrivit consilierului sau, Claudiu Saftoiu, nimeni nu a castigat vreun razboi cu ziaristii

Presedintele Traian Basescu si-a mai deschis un front de lupta, cu presa. Dupa ce s-a luptat cu pesedistii si, mai nou, chiar si cu liberalii, seful statului a mai pornit o batalie, de asta data nu cu politicienii, ci cu ziaristii.
Disputa se anunta una interesanta, pentru ca Traian Basescu nu a pierdut pana acum nici o infruntare. Pe de alta parte, daca seful statului l-ar consulta pe consilierul sau pentru politica interna, Claudiu Saftoiu, acesta i-ar spune, asa cum scrie si intr-o carte a sa, ca nimeni nu a castigat vreodata o batalie cu presa.

Supararea presedintelui pe mass-media provine din faptul ca el sustine ca, in acest moment, se investeste mult in presa, "fie ca e presa controlata de Vantu, fie de unii sau altii", pentru denigrarea sa ca presedinte al Romaniei.
Prezent luni seara, la postul national de televiziune, Traian Basescu a afirmat ca grupurile de interese care controleaza trusturi mass-media au declansat o campanie furibunda de decredibilizare a actiunilor Justitiei, punandu-le pe seama sefului statului, care ar da indicatii cine si cum sa fie anchetat.

Stau bine cu nervii

"Cine crede ca Basescu spune ia-l pe ziaristul cutare, ia-l pe omul de afaceri cutare este un copil. Va asigur ca toate aceste trusturi de presa, fiecare avand in spate interesele unor oameni extrem de importanti in viata economica, isi racesc gura degeaba cu mine. Stau foarte bine din punct de vedere nervos. Sunt un om echilibrat si voi continua presiunile ca institutiile statului sa isi faca treaba", a spus presedintele.

El a dat asigurari populatiei ca batalia il intareste si il determina sa concluzioneze ca a atins puncte nevralgice si ca doar impinge institutiile statului inainte pentru a-si face treaba. In acest context, presedintele a reiterat faptul ca va cere in mod continuu si public institutiilor statului sa isi faca treaba. "Eu nu cer sa intocmeasca repede dosare, ci le cer sa intocmeasca dosare corecte, pentru ca am experienta falsurilor in anchetari si ori de cate ori discut cu un reprezentant al Justitiei il atentionez asupra nevoii de corectitudine in ancheta", a conchis Basescu.

Pe de alta parte, Traian Basescu stie ca deja are o relatie foarte proasta cu presa romana. "Nu-mi place sa fiu un supus al presei, dar, cand sesizarile ating anumite limite, sunt dispus sa ii dau satisfactie", a punctat seful statului. Totusi, presedintele recunoaste ca un sef de stat poate fi controlat de foarte putine institutii ale statului, iar, in aceste conditii, controlul presei este necesar.
"Totul este sa se faca decent, fara jigniri. In acel moment, respectul meu pentru actul jurnalistic este foarte apropiat de zero", a spus presedintele.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.