Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea de toamna a Consiliului European, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit programului presedintelui Traian Basescu comunicat de Administratia Prezidentiala, seful statului va sosi joi seara, in jurul orei 19.00, ora Romaniei, la sediul Consiliului European de la Bruxelles, pentru prima sesiune de lucru a reuniunii, transmite MEDIAFAX.

Reuniunea de toamna a Consiliului se concentreaza pe unele subiecte economice, precum si pe relatiile externe, urmand a fi discutata relatia UE cu China si emise concluzii cu privire la Siria si Iran.

Liderii statelor membre vor evalua joi seara progresul inregistrat in implementarea deciziilor Consiliului European din iunie 2012 privind cresterea economica si crearea de locuri de munca si vor pregati deciziile Consiliului din decembrie privind Consolidarea Uniunii Economice si Monetare.

In cadrul dineului de lucru, liderii UE vor aborda subiectul Uniunii Bancare, pornind de la propunerea Comisiei Europene din 12 septembrie privind instituirea unui mecanism unic de supraveghere.

In sesiunea de vineri dimineata se vor discuta relatiile UE cu China si se vor aproba concluziile Consiliului European privind Siria, Iran si Mali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.