„Primul an e greu. Daca nu se intimpla nimic, atunci am scapat“, spune filosofia de viata a lui Hrebenciuc. Aceasta maxima a rostit-o pentru a-i linisti pe colegii din PSD aflati in vizorul DNA.

Daca pina acum susoteau pe la bufetul Parlamentului, "arestabilii" din PSD au prins curaj si si-au exprimat deschis intr-o sedinta banuielile ca sint lucrati de organele de ancheta cu acordul liderilor de partid. Mai bine de o ora, deputatii PSD au facut luni dupa-amiaza o sedinta de terapie in grup. Despre problemele pe care le au cu DNA, Parchetul General si alte organe de ancheta. In fata lui Nastase si-au spus durerea: ca nu sint aparati de partid, ba mai mult, "listele cu corupti" sint facute cu sprijinul unora dintre liderii PSD. Desi nu s-a rostit nici un nume, cei prezenti in sala au inteles ca e vorba de Geoana.

"De ce nu ne apara partidul?"

Discutia a pornit de la lamentarile unuia dintre parlamentarii PSD aflati in vizorul DNA. Mihai Sireteanu, deputat de Prahova, s-a plins ca este victima unei campanii de presa. El a fost continuat de Ioan Stan, seful filialei Dimbovita. Acesta a intervenit in discutie pledind cauza unui alt client DNA, colegul sau de judet, deputatul Ion Dumitru. Stan a explicat ca de multe ori articolele acuzatoare din presa sint comenzi politice platite de colegi de partid. "Unii vorbesc ca exista o lista cu 26 de deputati si ca de ea stiu si unii lideri ai partidului. Daca nu mai aveti nevoie de unii dintre noi, spuneti-ne", a spus Stan. Dan Ioan Popescu, liderul PSD Bucuresti, aflat intr-o ancheta a comisiei de cercetare a averilor, a sarit si el: "Da, asa este. Stiu si eu si stiu si altii cum e cu articolele astea platite chiar de oameni de la noi din partid. Chiar de curind au fost unii colegi care m-au facut dinozaur, dar vreau sa-i anunt ca nu am de gind sa renunt la politica". Un alt client al DNA, deputatul de Teleorman Teodor Nitulescu, a sustinut aceeasi ipoteza. Folosind alte cuvinte, a pus si el degetul pe rana: "Nu simtim deloc solidaritatea partidului!". "Daca stiti nume, spuneti-le", a fost replica lui Adrian Nastase, care a adaugat ca el nu este implicat in astfel de chestiuni.

Reteta consolarii

Versat in anchete, Viorel Hrebenciuc a incercat sa-si consoleze colegii cu experienta sa: "Nu mai puneti si voi la suflet toate chestiile astea. Eu sint pe toate listele de corupti si de arestati. Dar nu am nici o greata, pentru ca stiu ca nu am facut nici un matrapazlic", a spus linistit Hrebenciuc.

Baronii blocheaza innoirea

Acestea nu sint singurele probleme ale lui Geoana. Desi este seful PSD, el a descoperit ca "are probleme in aducerea in partid a unor oameni noi, pentru ca baronii locali le blocheaza inscrierea", sustine unul dintre vicepresedintii partidului. Geoana a recunoscut aceasta problema la o discutie cu un lider al laburistilor britanici. La fel si Adrian Nastase, care a propus crearea "unui registru national", unde sa fie inscrisi cei care sint ignorati de liderii de filiale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.