Fostul premier Emil Boc considera ca Guvernul condus de Victor Ponta da dovada de incompetenta, amatorism si incapacitate in gestionarea bugetului, in conditiile in care nu stie sa asigure resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din acest an.

Potrivit MEDIAFAX, Emil Boc a declarat, duminica, presei, ca la plecarea din Executiv a lasat o economie cu 2,5 la suta crestere economica si o rezerva bugetara de cinci miliarde de euro, dar si cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 20 de ani din Romania.

"Nu am vazut mai multa incompetenta si penibilitate decat in declaratiile actuale ale primului-ministru legate de faptul ca fosta administratie nu a lasat bani in buget pentru ultimele 45 de zile ale acestui an. Cata incompetenta poate sa fie la un guvern cand, dupa ce ai facut o rectificare de buget si ti-ai asumat bugetul, sa vii la cateva luni si sa spui ca este de vina Guvernul din 2011 pentru bugetul tau din 2012? Este clar incompetenta crasa, incapacitate manageriala si nestiinta de carte cu privire la regulile unui buget. Cat de incompetent poti sa fii cand, dupa ce am lasat o economie cu 2,5 la suta crestere economica si o rezerva bugetara de cinci miliarde de euro, si cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 20 de ani din Romania, sa vii sa spui ca tot guvernul din 2011 este vinovat pentru incapacitatea ta de a asigura resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din 2012. Amatorism, penibilitate si incompetenta, acestea sunt cuvintele care reprezinta actualul guvern si incapacitatea de a gestiona un guvern in interes public", a spus Boc.

Acesta a adaugat ca nu poate sa inteleaga cum poate fi vinovat Guvernul din 2011 pentru faptul ca nu este un buget la zi.

"Ai avut o rectificare, cunosteai toate datele din buget, ti-ai asumat bugetul ca atare, cum poti sa vii sa spui ca este cineva de vina din 2011? Cand Victor Ponta va avea performantele economice ale guvernului pe care l-am condus, atunci voi fi dispus sa discut cu el. Pana atunci sa mai invete", a conchis Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.