Vicepresedintele PDL Sever Voinescu sustine ca decizia de a nu candida in decembrie pentru un nou mandat in Parlament tine de faptul ca vrea sa isi refaca prioritatile in viata, care exclud prezenta sa in Legislativ.

Surse democrat-liberale au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca deputatul Sever Voinescu, vicepresedinte al PDL, nu va candida pentru un nou mandat in Parlament la alegerile din decembrie.

Voinescu confirma, vineri, pe Facebook, ca nu va candida la parlamentarele din aceasta iarna.

"As fi vrut sa parasesc scena parlamentara discret, fara sa perturb in vreun fel lupta politica importanta care se va da acum. In realitate, nu e mare lucru de comentat in legatura cu aceasta decizie a mea. Pur si simplu, trebuie sa-mi reorganizez cate ceva in viata. Decizia mea este perfect similara cu a oricarei alte persoane care vrea sa-si schimbe jobul. Nu e o nenorocire, nu e nici macar o stire", adauga Voinescu.

El mentioneaza ca a vazut ca se speculeaza in legatura cu aceasta decizie, atribuindu-i-se "motivatii impure".

"Vad ca se speculeaza si mi se atribuie motivatii impure. Cum ca m-as fi suparat pe toti pentru ca nu «mi s-a dat colegiu eligibil». Mai mare prostie nu am auzit. Nu am vrut, in general, «sa mi se dea» in toti anii de cand fac politica. Daca am vrut ceva, am intrat in competitie specifica si, firesc, uneori am obtinut, alteori am ratat. Apoi, nu am vrut colegiu eligibil pentru ca nu am vrut colegiu deloc. Decizia mea de a nu mai candida a fost luata cu mult timp in urma, am anuntat conducerea partidului despre aceasta decizie inca de acum patru luni, iar apropiatii mei stiau despre gandul meu de la inceputul anului. Apoi, sa fim clari: sunt unul dintre aceia care crede ca nu exista colegii sigure - toate colegiile sunt nesigure, avand in vedere dinamica electorala si sistemul electoral. Ticalosii pot scrie si pot spune pe la colturi ce vor. Adevarul e mult mai simplu. Si este exact cel pe care l-am rostit: vreau sa imi refac prioritatile in viata. Vreau sa imi petrec urmatorii ani alaturi de anumiti oameni, facand anumite lucruri si aceste optiuni exclud prezenta in Parlament", arata Sever Voinescu.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.