Presedintele Traian Basescu a sosit, joi, la Ashgabat, capitala Turkmenistanului, unde face o vizita oficiala joi si vineri, la invitatia presedintelui Gurbanguli Berdamuhamedov.

Potrivit MEDIAFAX, cei doi sefi de stat vor avea joi dupa-amiaza, la Palatul Prezidential din Ashgabat, convorbiri tete-a-tete si cu participarea celor doua delegatii, urmand sa sustina si declaratii de presa comune.

Din delegatia Romaniei mai fac parte Bogdan Aurescu, secretar de stat in MAE, Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Lucian Iliescu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Neculai Plaiasu, seful Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, precum si consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota, Iulian Chifu, Bogdan Dragoi si Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui.

Potrivit programului oficial al vizitei, Basescu si Berdamuhamedov vor semna si un plan de actiuni privind implementarea "Declaratiei Comune a Presedintelui Romaniei si a Presedintelui Turkmenistanului", incheiata la Ashgabad, in 22 iulie 2009.

In prezenta celor doi vor mai fi semnate si alte documente bilaterale: un plan de actiuni pentru 2013-2014 intre MAE roman si MAE turkmen, un Memorandum de Intelegere interguvernamental privind cooperarea in domeniul transporturilor, precum si un Memorandum de Intelegere privind cooperarea in domeniul schimbului de informatii avand legatura cu spalarea banilor si finantarea terorismului, intre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si departamentul specializat al Ministerului de Finante de la Ashgabat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.