Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, actul normativ in baza caruia vor fi acordate ajutoare sociale pentru angajatii Oltchim.

[UPDATE] Guvernul a decis in sedinta de miercuri sa acorde ajutoare sociale pentru 522 de angajati Oltchim al caror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic decat 786 lei si care nu detin in proprietate alte locuinte in afara celei de domiciliu, terenuri cu potential productiv sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului, transmite MEDIAFAX.


"Astazi introducem si hotararea de guvern privind ajutoarele sociale, dar impreuna cu ministrul de Finante trebuie, maine, sa luati o decizie, pentru ca suntem intr-un cerc vicios. Vrem sa dam, sa ajutam si sa fie bani pentru salarii, dar imediat ce se pun banii in cont ii ia un creditor. Trebuie sa gasiti pana maine solutia juridica in asa fel incat banii pe care ii putem avea pentru salarii si pentru repornirea combinatului sa nu fie imediat luati de catre creditori. Care e solutia juridica cea mai buna asta trebuie sa o propuneti dumneavoastra si consiliul de administratie, maine, poimaine cel tarziu, sa ia solutia corecta", i-a spus Ponta ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, in sedinta de miercuri a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

Marti, premierul a declarat ca angajatii Oltchim ar urma sa incaseze in luna octombrie salariile restante, iar in noiembrie vor fi repornite, in mod treptat, anumite sectii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.