Potrivit deputatului Mircea Giurgiu, cei 5 parlamentari ai BNS care au candidat pe listele PRM, urmeaza sa li se alature 12 deputati si senatori provenind de la PSD si PRM, numarul lor putind sa creasca dupa constituirea practica a grupului, ce va avea loc in februarie. „Daca parlamentarii PNL si PD negociau mai bine inainte de votul de investitura dat Cabinetului Tariceanu, puteau obtine mai multe voturi de la PSD si PRM", a creionat ieri Mircea Giurgiu posibilitatile de extindere a viitorului grup parlamentar. El ne-a declarat ca grupul a semnat cu Alianta un protocol parlamentar, cu doua saptamini in urma. Deputatul Dan Mocanescu a confirmat declaratiile lui Giurgiu, dar a precizat ca grupul nu se va constitui pina nu va primi girul oficial al BNS, care va fi acordat in ianuarie sau februarie, in cadrul unui congres. Potrivit celor doi parlamentari, sprijinul oferit Aliantei D.A. costa. Pretul: functii de subprefecti, presedinti de agentii guvernamentale si directori ai unor directii judetene.

Liderul PNL Bogdan Olteanu ne-a confirmat ieri ca Alianta D.A. a semnat un protocol de colaborare parlamentara cu grupul BND: „Le-am promis ca in cazul alegerilor anticipate le vom da locuri pe listele noastre electorale". Ministrul Olteanu a recunoscut si iminenta semnarii, saptamina viitoare, a unui protocol guvernamental intre viitorii independenti si PNL-PD, respectiv cedarea catre grupul BND a unor functii in administratia centrala si locala.

PSD si PRM, seduse si abandonate

Liderul PSD Alin Teodorescu a respins filosofic posibilitatea abandonarii partidului lui Nastase si Iliescu de unii parlamentari: „Nu se va intimpla asa ceva, desi PSD, cind era FSN si PDSR, s-a mai spart. Cine pleaca pierde sansa de a reconstrui PSD". Nici liderul PRM Corneliu Ciontu nu este incintat de posibilele plecari: „Astea sint dorintele lor, insa una e sa vrea si alta e sa o si faca. In nici un caz, numarul parlamentarilor pe care il avanseaza nu e real".
Liderii PNL si PD au in vedere o strategie de avarie in care ar putea folosi viitorul grup parlamentar al BND ca element de forta in cazul in care PUR continua sa supraliciteze in negocierile privind functii in Guvern si sustinere in Parlament.