Sedinta de plen reunit in care trebuia validat Claudiu Saftoiu in functia de presedinte director general al SRTv a fost suspendata, marti, din lipsa de cvorum.

Potrivit MEDIAFAX, validarea lui Saftoiu in functia de presedinte director general al SRTV a fost reprogramata pentru sedinta urmatoare de plen reunit, care va avea loc luni.

Lipsa de cvorum a fost constata de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa ce deputatul PDL Petru Calian a atras atentia asupra acestui aspect.

Zgonea a suspendat, in consecinta, sedinta de marti, convocand Birourile permanente reunite ale celor doua Camere pentru luni, la ora 13.30.

Deputatii au votat asupra componentei Consiliului de Administratie al TVR

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a luat cuvantul de la tribuna Parlamentului, el acuzand parlamentarii PDL de faptul ca nu sunt interesati de soarta TVR si ca lipsa lor masiva de la sedinta a facut imposibila intrunirea cvorumului.

"In urma consultarilor cu liderii de grup, constatam ca toata lumea e ingrijorata de soarta Televiziunii, dar din partea unora sunt simple declaratii politice. Daca va uitati in sala, de la PDL sunt sapte deputati si senatori. Nu-i intereseaza soarta TVR", a acuzat Nicolaescu.

El a precizat ca procedurile parlamentare prevazute in Constitutie si Regulamentele Camerelor trebuie respectate, urmand a se trece la validarea sefului TVR in prima sedinta de plen reunit.

"Pentru ca, dupa consultarile cu secretarii de sedinta, nu exista cvorum pentru a trece la vot, vom propune Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere ca primul punct pe ordinea de zi a sedintei comune de luni sa fie inscrisa validarea presedintelui CA al TVR. Ne exprimam regretul ca la Televiziune nu a putut azi sa fie validatat un presedinte director general care sa poata sa conduca destinele acestei institutii", a spus Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.