Presedintele Traian Basescu a conferit Ordinul "Meritul Industrial si Comercial" - in grad de Mare Ofiter Santierului Naval din Constanta, declarand, vineri, ca santierul reprezinta pentru el nu doar un obiectiv industrial, ci o societate de care se simte legat sufleteste. 

Potrivit MEDIAFAX, decretul de decorare a fost semnat joi de seful statului, precizeaza un comunicat al Presedintiei transmis vineri.

Distinctia a fost conferita, vineri, chiar de presedinte, "cu prilejul aniversarii a 120 de ani de existenta, in semn de inalta apreciere pentru contributia deosebita la dezvoltarea economica si cresterea prestigiului Romaniei in domeniul constructiei, intretinerii si exportului de nave".

Presedintele a spus, la ceremonie, ca Santierul Naval Constanta reprezinta pentru el nu doar un obiectiv industrial, ci este o societate de care se simte legat sufleteste, el vorbind despre perioada in care a fost comandat al navelor Biruinta, Crisana si Arges.

"Santierul Naval Constanta este unul dintre marile santiere navale ale lumii. Pentru mine, nu inseamna doar un obiectiv industrial, si este mult mai mult, este o societate de care ma simt legat sufleteste. Aici am simtit, poate mai mult ca niciunde, responsabilitatea", a spus Basescu.

Basescu, prima vizita oficiala de la reintoarcerea la Cotroceni

Presedintele a vorbit apoi despre momentul in care a preluat, ca si comandant, petrolierul "Biruinta", spunand ca a simtit o responsabilitate pe care probabil nu a mai simtit-o niciodata de atunci.

"Perioada de receptie a navei Biruinta m-a facut sa-i indragesc pe navalisti. Si eu, si echipajul de pe petrolier le datoram siguranta navei, care la acea vreme era varful tehnologiei romanesti", a spus seful statului, precizand ca multi dntre cei care lucreaza pe acest santier au avut o contributie semnificativa asupra carierei sale pe mare.

Basescu a primit cadou din partea conducerii Santierului Naval Constanta macheta celui mai recent tanc petrolier dezvoltat de santier.

"Multumim pentru apreciere si pentru medalia aniversara. Va oferim modelul ultimului tanc dezvoltat de Santierul Naval Constanta", a declarat Gheorghe Bosanceanu, patronul Santierului Naval Constanta.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.