Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, joi, ca Romania va actiona solidar si concordant cu ceilalti membri NATO in privinta episodului tensionat de la granita dintre Turcia si Siria, el aratand si ca atitudinea Bucurestiului este de "sustinere foarte clara" a Turciei. 

"In mod evident, Romania va actiona solidar si concordant cu ceilalti membri ai NATO si pe masura ce lucrurile vor evolua, noi speram sa se fi depasit acest episod tensionat, dar evident ca vom fi intr-o stransa coordonare cu ceilalti aliati, iar pozitia NATO este foarte clara si a fost deja exprimata", a afirmat Corlatean, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca miercuri seara a fost in contact direct si permanent cu ambasadorul Romaniei la NATO, Sorin Ducaru, iar Romania a avut "un rol important in adoptarea deciziei Consiliului Nord-Atlantic" cu privire la situatia de la granita dintre Turcia si Siria.

"Suntem tara membra a NATO, in plus de asta avem un Parteneriat Strategic in plan bilateral cu Turcia. Atitudinea noastra este foarte clara de sustinere a Turciei si de a cere ca orice forma de acest gen, pana la urma de acte de violenta de natura militara promovate de dincolo de frontiera, se pare din Siria, se pare cu adevarat din partea fortelor guvernamentale siriene. Aceste lucruri sunt inacceptabile si am cerut, alaturi de celelalte state membre, sa descurajam acest tip de actiuni", a mai afirmat Corlatean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.