Senatul a platit in luna iunie pentru deplasarile in strainatate ale senatorilor 63.533 de lei, o treime din suma fiind cheltuita de senatorul PDL Viorel Badea, scrie MEDIAFAX.

Cea mai scumpa deplasare in strainatate din luna iunie a fost a senatorului PDL Viorel Badea, in Kazahstan, ajungand la 11.752 de lei. Cel mai mult din suma cheltuita a reprezentat transportul - 9.905 de lei.

De asemenea, vicepresedintele Senatului Petru Filip a avut o vizita in Statele Unite denumita "dialog politic SUA", timp de o saptamana, insa din bugetul institutiei a fost suportata doar diurna de deplasare de 3.052 de lei, iar pentru cazare au fost platiti 38 de lei.

O deplasare mai costisitoare a lui Filip a fost in Germania, unde a facut o vizita de lucru organizata de "Asociatia Bancilor pentru Domeniul Locuintelor". De aceasta data senatorul PSD a stat doar doua zile si au fost cheltuiti in total 9.695 de lei.

Si senatorul PSD Alexandru Cordos a avut o deplasare in Suedia, prilejuita de numirea consulului onorific al Romaniei la Bleckinge, care a ajuns la 5.248 de lei, pentru doua zile.

La randul sau, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a efectuat in luna iunie doua deplasari la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, in Franta. Pentru circa o saptamana de lucru in strainatate, bugetul Senatului a suportat pentru cele doua deplasari in total 15.912 de lei.

In acelasi timp, senatorul PSD Constantin Lazar a beneficiat de o deplasare in Franta, la sesiunea APCE de la Strasbourg, cheltuind 5.000 de lei.

O ultima deplasare a fost a senatorului PNL, Liviu Titus Pasca, in Portugalia, pentru a lua parte la o dezbatere legata de comertul exterior si investitii. In acest scop bugetul Senatului a suportat cheltuieli totale de 3.770 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.