Victor Ponta a prezentat ministrilor, in fata jurnalistilor, o serie de prevederi din documentul avansat la ultima sedinta CSAT in care era propusa infiintarea unui "supra-minister" al Administratiei Prezidentiale. 

Potrivit mediafax.ro, in document se propunea "comunicarea permanenta in media europeana a evolutiilor Romaniei, pornita de la surse interne coordonate de catre o noua entitate institutionala din cadrul Administratiei Prezidentiala, denumita «Oficiu pentru diplomatie publica». Acest oficiu se infiinteaza in cadrul Administratiei Prezidentiale, in coordonarea unui consilier prezdential si aduce la indeplinire sarcinile coordonand, colaborand cu institutiile precum Ministerul Afacerilor Exetrne, Ministerul Administratiei si Internelor, televiziunea publica si radioul public".

De asemenea, Ponta a afirmat ca nu va fi niciodata de acord ca atributiile Guvernului si ale ministerelor sa fie preluate de alte institutii, indiferent de "dorintele si frustrarile unora dintre cei care, nemafiind ministri, ar vrea sa fie supraministri in alte parti".

Citeste si: Cristian Diaconescu infirma ideea unui "supra-minister": Informatia e falsa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.