Firma Gliding Ltd., care ii garanta lui Dan Diaconescu 46 mil. euro pentru privatizarea Oltchim, nu exista in Olanda, cel care il imprumuta cu aceeasi suma e un scriitor de romane politiste fara cont la HSBC, iar firma rusa DIP SOV Group are un capital de doar 200 euro, a sustinut premierul Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, acesta a declarat, luni seara, ca Guvernul, in aceasta perioada, cu sprijinul tuturor institutiilor statului a incercat sa afle ce se afla in spatele actiunilor lui Dan Diaconescu la Oltchim.

Ponta a aratat, ca pe baza acestor date, s-a constatat nu exista niciun fel de cont la HSBC al firmei Gliding Ltd., companie care nici nu exista in Amsterdam. O firma cu acelasi nume se afla in Marea Britanie, dar se ocupa de afaceri imobiliare, iar Gliding Adventure si Gliding Vintage din Olanda au ca obiect de activitate vanzarea de articole sportive, a afirmat premierul.

De asemenea, Ewoud Lietaert Peerbolte, care intr-un document oficial adresat Eximbank anunta ca pune 46 milioane euro la dipozitia lui Dan Diaconescu, este o persoana care nu are cont la banca respectiva si nu are domiciliu in Olanda.

"Ultima data, domiciliul cunsocut era in Spania, de aceea, probabil, domnul Diaconescu a mers in Spania. Este scriitor de romane politiste si semneaza cu pseudonimul Ed Sanders", a afirmat Victor Ponta.

El a aratat ca si compania DIV SOV Group, care era dispusa sa puna 90 milioane euro la dispozitia lui Dan Diaconescu, este o societate inregistrata in Rusia, cu un capital de doar 200 euro, iar in 2011 a avut o cifra de afaceri de 8.352 euro.

Premierul Ponta a subliniat ca toate aceste elemente sunt in posesia institutiilor statului si vor constitui probe impotriva lui Dan Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.