Seful statului trece rar pe la controversata casa din str. Mihaileanu pe care a luat-o cu doar 19000$

Vecinii lui Traian Basescu din strada Stefan Mihaileanu sunt multumiti de solutia data de procurori in dosarul "casa presedintelui" si sunt convinsi ca acum, dupa ce seful DNA a anuntat ca dosarul urmeaza sa fie arhivat, seful statului va avea mai multa liniste. Altfel, colocatarii il cearta pe Basescu pentru ca vine prea rar pe "acasa" si era sa ramana fara gaze din cauza unei facturi neachitate la timp.

Vecinii presedintelui spun ca de la izbucnirea scandalului, pe acolo nu au mai trecut ziaristi, iar despre Basescu vorbesc cu mult respect, dar si cu multa retinere. Considera ca este un om bun motiv pentru care orice fel de intrebare care il vizeaza pe Basescu este privita cu suspiciune de colocatarii "sefului".

"Domnul presedinte vine foarte rar pe aici si il intelegem, pentru ca are foarte multa treaba la serviciu. Sa stiti ca nu ne face probleme, ci din contra, ne-a ajutat tot timpul. De exemplu, atunci cand i-am spus ca apa de ploaie care se scurge de pe terasa dansului ne intra in case, a trimis o echipa de muncitori care au pus imediat jgheaburi si burlane", ne-a spus Dumitru Timpau, vecinul de la subsol al presedintelui. Sotia sa, Elena, crede ca Traian Basescu este "simpatic" si diplomat: "E un om extraordinar de popular. Cand a venit ultima oara, acu′ mai bine de o luna, ne-a intrebat ce mai facem si a vorbit foarte frumos. Chiar ne-a alintat asa, spunea ca suntem cam batranei. Tot timpul a venit cu o masina albastra. E un om simpatic si presa nu ar trebui sa scrie de rau de el", spunea pe un ton cald "tanti Lenuta". Sotii Timpau s-au mutat in imobil in urma cu multi ani, in apartamentul "santinelei" lui Stefan Voitec.

De la un alt vecin am aflat ca se mai intampla ca baietii care se mai strang prin coltul strazii, la o tigara, sa ii mai fure din cand in cand corespondenta aruncata de postas la usa de la intrare. Din acest motiv, seful statului a fost la un pas sa fie debransat de la reteaua de gaze, pentru simplul motiv ca nu achitase abonamentul.

"Ultima oara cand a venit cu sotia cred ca au facut si putina ordine in casa. Au sters oamenii praful si au maturat. In urma cu cateva luni au venit unii si au vrut sa-i inchida gazele ca nu platise factura. M-am dus la ei si le-am spus a cui este casa si baietii au inteles. Cum poti sa opresti, tu, gazele pentru o singura factura. Le-am explicat ca este posibil ca documentul sa fi fost furat de cineva. De atunci, ii strang corespondenta din fata usii cu un bat. Tin plicurile la mine si i le dau lu′ sefu′ cand mai vine pe aici. Eu nu inteleg cum domnia sa a preferat aceasta casa, in zona asta mai colorata a orasului, cand avea posibilitatea sa stea intr-un cartier mai select", ne-a declarat Mihai Anghel, omul responsabil cu corespondenta presedintelui.

Pentru ca presedintele Basescu sa nu ramana cu facturi restante, Mihai Anghel ii strange corespondenta aruncata de postas peste gard.

Procurorii refuza sa ancheteze cazul

Traian Basescu e convins ca apartamentul din Mihaileanu a fost dobandit legal, deoarece nu a mai avut vreo alta casa in Bucuresti dupa 1 ianuarie 1990, asa cum prevede legea. Presedintele a uitat insa sa spuna ca Legea 10, prin care a putut sa cumpere apartamentul, face trimitere la vechea Lege 112. Mai exact la articolul 9 in care se specifica faptul ca apartamentul poate fi cumparat doar in cazul in care chiriasul nu a dobandit sau instrainat o locuinta proprietate personala dupa 1 ianuarie ‘90. Iar Basescu tocmai ii donase in toamna lui 2002 fiicei sale, Ioana, vila din SAI. Conform sefului Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar, pe perioada sederii la Cotroceni Traian Basescu nu poate fi anchetat decat pentru inalta tradare. Dosarul insa se afla in lucru la Parchetul General, in parohia lui Ilie Botos.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.