Senatorul PDL Mihail Hardau ar putea parasi partidul si candida in numele altei formatiuni politice, nemultumit ca Adrian Papahagi va candida in Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputatilor ale ARD, colegiu pe care l-ar fi vrut Hardau, sustin surse democrat-liberale. 

Surse din PDL Cluj au declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, ca Mihail Hardau, fost ministru al Educatiei, presedintele Comisiei de Invatamant din Senat, este nemultumit de faptul ca Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Aliantei Romania Dreapta, desi acesta "nu a muncit nimic si este doar fiul tatalui sau, Marian Papahagi", fost director al "Accademia di Romania" din Roma.

"Domnul senator Mihail Hardau nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi in Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputatilor, pe listele Aliantei Romania Dreapta. Papahagi este sustinut de Fundatia Crestin Democrata, iar domnul Hardau a spus ca este nemultumit ca se impune aceasta candidatura deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatalui sau, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hardau a spus ca ar putea candida impotriva lui Adrian Papahagi, pe acelasi colegiu, si isi va gasi o alta optiune, daca situatia nu se schimba. Domnia sa a precizat ca nu ii plac fripturistii si ca vrea sa castige colegiul in baza capitalului electoral pe care il are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi si a-l trimite pe acesta la Paris, unde si-a facut studiile", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hardau ar fi sustinut ca decizia Aliantei Romania Dreapta de a-l sustine pe Adrian Papahagi in Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputatilor este "o decizie stramba".

Mihail Hardau isi castigase, la alegerile precendente, mandatul de senator in Colegiul nr. 1 Senat, care inglobeaza Colegiile 1 si 2 pentru Camera Deputatilor, iar la alegerile din iarna ar fi vrut sa candideze, potrivit surselor citate, in Colegiul 1 Cluj-Napca, pe listele pentru Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.