Dan Diaconescu a declarat, sambata seara, ca echipa sa cauta o formula juridica pentru a putea da angajatilor combinatului Oltchim banii de salariu, tichete de masa si concediu.

"Desi e sambata seara si guvernantii nu vor sa lucreze la ora asta, presupun ca domnii si doamnele de la Oltchim chiar nu prea au ce sa puna pe masa si noi chiar cautam o formula juridica sa dam banii angajatilor, nu numai salariul, dar si tichetele de masa si banii pe concediu. Dar sigur ca solutia trebuie s-o asteptam de la domnul Ponta, el conduce tara, noi suntem niste oameni amarati care incercam sa-l ajutam", a declarat Dan Diaconescu, potrivit realitatea.net.

De asemenea, castigatorul licitatiei de privatizare a declarat ca legea nu il obliga sa faca dovada existentei banilor.

"Povestea asta cu aratatul banilor este o pista falsa, legea nu o prevede, sigur ca am fost cu totii atrasi in ea, a fost o pista captivanta introdusa de domnul procuror Ponta, dar gluma e gluma si acum mai sunt doar 40 de ore pana cand domnul Ponta trebuie sa ne dea o solutie sa ducem banii la muncitorii de la Oltchim. Domnul Ponta, sigur, ca multi dintre noi toti, are probleme cu vederea si vrem sa-i aratam banii, daca tot e curios daca ii avem sau nu, vrem sa-i aratam in formula cash. Noi ne-am rezumat pana acum sa aratam niste extrase de cont sau niste scrisori bancare, sau scrisori de confort, acum vrem sa-i aratam si cash, e ultima varianta pe care o mai avea: sa mergem cu ei prin Piata Victoriei, sa-l strigam de la fereastra sa se uite cu un binoclu sau o luneta - sa speram ca nu ne si lichideaza - sa vada banii in sac si sa ne spuna cum sa-i ducem la cei de la Oltchim", a mai adaugat liderul PP-DD.

Mai mult de atat, Diaconescu sustine ca, daca nici luni nu se finalizeaza negocierile, responsabilitatea pentru angajatii de la Oltchim nu ii mai apartine.

"Vom negocia (n.r.- luni) cu Guvernul acesle conditii imperative pe care noi le punem si eu cred ca e suficient pana acum tot ceea ce noi am oferit Guvernului, este arhisuficient, cred ca de acum incolo, daca Guvernul refuza toate aceste lucruri, cred ca muncitorii de la Oltchim sunt in mana Guvernului si nu mai este a noastra responsabilitatea de luni seara incepand".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.