Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, sustine ca parlamentarii romani trebuie sa arate nu numai ca li se aplica legea ca oricarui alt cetatean, dar si ca merg mai departe si respecta cele mai inalte standarde de integritate in calitatea lor de oficiali ai tarii. 

Potrivit MEDIAFAX, Martin Harris scrie, pe blogul sau, ca actualul Parlament al Romaniei, precum si cel care va rezulta dupa alegerile din 9 decembrie trebuie sa faca progrese in implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie.

Harris aminteste ca Parlamentul Romaniei este angajat pentru realizarea unui numar de reforme prin Strategia Nationala Anticoruptie - proceduri reformatoare privind ridicarea imunitatii parlamentarilor, adoptarea unui cod etic pentru acestia, precum si privind colaborarea cu GRECO, organismul special anticoruptie al Consiliului Europei.

"Orice campanie impotriva coruptiei trebuie sa beneficieze de sprijinul clar al clasei politice conducatoare", subliniaza Harris.

De asemenea, el arata ca "parlamentarii trebuie sa arate nu numai ca li se aplica legea ca oricarui alt cetatean, dar si ca merg mai departe si respecta cele mai inalte standarde de integritate in calitatea lor de oficiali ai tarii".

"Altfel, reputatia Parlamentului are de suferit, precum si calitatea democratiei", adauga diplomatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.