Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca toate guvernele care au acceptat termene fixe pentru privatizarea Oltchim au gresit.

Potrivit realitatea.net, intrebat cine este vinovat pentru problemele intampinate in procesul de prizatizare a combinatului Oltchim, Stolojan a raspuns: "Din pacate, nu-i vorba numai de guvernul acesta, ci de toate guvernele care au acceptat ca in negocierile cu organizatiile internationale sa-si prevada termene fixe, 18 septembrie sau stiu eu, 28 septembrie, ca privatizam Oltchimul sau ca privatizam CFR Marfa. Asemenea practici sunt admisibile numai in relatiile cu guvernele care se afla la stramtoare".

De asemenea, europarlamentarul PDL este de parere ca, in cazul unor obiective atat de complexe, nu pot fi acceptate termene fixe de privatizare.

"Poti sa faci asemenea termene si le-am practicat si eu cand eram in componenta misiunilor Bancii Mondiale in diferite tari foste socialiste care faceau privatizare, pentru privatizari cu ciocanul, care se fac prin licitatii cu ciocanul, cine da mai mult, una, doua, trei, s-a inchis licitatia! Vindeam in felul asta camioane, vindeam chioscuri de alimentare si asa mai departe, dar nu un combinat de complexitatea si dificultatea combinatului Oltchim, care necesita procese serioase de restructurare", a mai adaugat Stolojan.

"Nu este nici o surpriza ca domnul Ponta doreste ca DNA-ul sa se duca la combinatul Oltchim sa vada cum de s-a ajuns in aceasta situatie, ceea ce este perfect indreptatit sa solicite. Dar a te apuca sa spui ca Videanu este in intelegere cu Dan Diaconescu pentru esecul acestei privatizari mi se pare deja politicianism ieftin de campanie electorala", a concluzionat democrat-liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.