Europarlamentarul PDL Monica Macovei a castigat premiul "The Parliament Magazine", la categoria Justitie si Libertati Civile pentru activitatea desfasurata in Parlamentul European, acordat in urma voturilor eurodeputatilor. 

Potrivit MEDIAFAX, premiul care i-a fost inmanat intr-o gala desfasurata marti seara i-a fost acordat si pentru initiativele si realizarile in domeniul luptei impotriva coruptiei si pentru respectarea drepturilor civile atat in PE, cat si in Romania, fiind desemnata dintr-un grup de 120 de europarlamentari implicati in acest domeniu.

Macovei este singurul europarlamentar roman care a primit un premiu in cadrul galei revistei Parlamentului European, desfasurata la Bruxelles.

"The Parliament Magazine" a argumentat ca, in calitate de ministru al Justitiei in Romania (2004-2007), Monica Macovei "si-a facut o misiune din reformarea sistemului juridic din Romania", iar ca europarlamentar, in calitate de membru al Comisiei de libertati civile, justitie si afaceri interne, a extins lupta din domeniul anticoruptiei, al transparentei si libertatilor civile la nivelul intregii Uniuni Europene.

Revista a evocat si faptul ca Macovei a initiat rezolutia privind eforturile UE de combatere a coruptiei si a sustinut zeci de discursuri in forul legislativ european privind transparenta, lupta impotriva coruptiei si respectarea drepturilor omului.

"Acest premiu confirma inca o data ca ceea ce am facut in Romania pentru reformarea justitiei si integrarea tarii in Uniunea Europeana a fost corect si este apreciat. Activitatea mea in Parlamentul European se desfasoara pe aceleasi principii si am acum o confirmare ca este respectata de colegii mei, din toate grupurile politice. Acest premiu ma incurajeaza sa continui proiectele la nivel european si sa sustin statul de drept in tara mea si oriunde in lume", a afirmat Macovei.

Ea a mai declarat ca intreaga Comisie pentru Justitie si Libertati civile a Parlamentului European merita acest premiu pentru ca este o echipa care munceste pentru aceleasi obiective.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.