Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, considera ca motiunea simpla pe educatie depusa, marti, de PDL, la Camera Deputatilor, este un demers democratic care ii va oferi sansa de a explica ce se intampla in sistemul de invatamant.

Potrivit MEDIAFAX, Ecaterina Andronescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca parlamentarii care vor participa la dezbaterea motiunii simple a PDL au sansa sa devina "puncte de sprijin in demersurile pe care trebuie sa le facem pentru educatie".

"Motiunea simpla pe educatie depusa de PDL este un demers democratic, prevazut de Constitutie, pe care il privesc cu toata deschiderea. Am considerat intotdeauna ca o motiune este un moment in care Parlamentul se poate apleca asupra unui domeniu de interes major pentru tara. Voi porni in tratarea acestui subiect de la realitatea sistemului si voi aduce in discutie ce am facut in doua luni, de cand sunt ministru. Nu cred ca nu am ce spune. Este sansa mea de a explica ce se intampla in educatie, voi spune despre lucrurile pe care le-am gasit. E si sansa celor care participa la dezbateri in Parlament sa devina puncte de sprijin in demersurile pe care trebuie sa le facem pentru educatie. Eu cred ca societatea de maine nu poate sa fie mai performanta decat este educatia astazi", a spus Andronescu.

Ea a precizat ca in momentul preluarii mandatului de ministru clasa pregatitoare era la nivel zero, nu era mobilier scolar licitat, nici materialele didactice.

"Nu numai despre clasa pregatitoare am ce spune, ci si despre bacalaureatul profesional si nu inteleg de ce ii deranjeaza pe cei din opozitie aceasta solutie. Voi da explicatiile necesare", a spus ministrul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.