Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Parlament, ca isi doreste un raport pe MCV cat mai bun in luna decembrie, dar ar vrea mai mult ca romanii sa fie multumiti de activitatea din justitie.

"In luna iulie s-au tracut acele ingrijorari, cele 11 puncte, pe care le discutasem cu presedintele Barosso, si la toate acele 11 puncte raspunsurile au sosit, si au sosit intr-un mod pozitiv", a afirmat Victor Ponta, conform MEDIAFAX.

Premierul a mai spus ca isi doreste un raport pozitiv pe MCV, dar mult mai mult isi doreste ca romanii sa fie multumiti de justitie.

"Si daca raportul este perfect si ne lauda extraordinar de tare Bruxelles-ul, el se uita pe cateva pucte, pe lupta anticoruptie, pe integritate. Tot nu e suficient, daca cei patru, cinci milioane de romani care au procese in acest moment, civile, penale, comerciale, nu simt ca justitia din Romania este un serviciu public care raspunde asteptarilor lor", a mai declarat Ponta.

Potrivit premierului, MCV este "varful aisberg-ului". "Degeaba ne uitam numai la varf, daca nu ne uitam la ce inseamna cu adevarat justitie", a mentionat el, adaugand ca Romania este tara din Europa cu cea mai mica incredere din partea populatiei in sistemul de justitie.

"Mecanismul de cooperare si coordonare sunt o parte a ceea ce inseamna sistemul de justitie si nu am ascuns ca intentionam o reforma reala a justitiei romane astfel incat actul de justitie sa fie mult mai apreciat de catre cetateni, mai accesibil si mai ieftin", a mai adaugat Ponta.

La randul ei, ministrul Justitiei, Mona Pivniceru a declarat ca poate avea asteptari in privinta raportului MCV din decembrie, din perspectiva a ceea ce a facut ea.

"Ma astept ca ecourile sa fie pozitive", a aratat Pivniceru, mentionand dorinta de implementare a Codurilor si a normalizarii sistemului judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.