Fostul presedinte ramane un reprezentant al stangii pure, asa ca ataca restul ideologiilor cu fiecare ocazie. "Este cazul mentalitatii 'restitutio in integrum>>. Exista, pe de alta parte, conceptii neoliberale, care vor stat minimal. Cota unica de impozitare este o masura antisociala, care a agravat deosebirile dintre cei cu venituri mari si cei cu venituri mici. Ea a creat goluri in buget. Si exista si viziunea social-democrata, care incearca sa combine lupta pentru progres economic cu echitatea sociala", a declarat Iliescu.

Vorbind despre economia capitalista, Iliescu a spus ca aceasta "a avut multiple virtuti, a stimulat lupta pentru performanta, eficienta si competitivitate". "Dar economia de piata a generat polarizare: acumularea bogatiei in mainile unei minoritati si mentinerea saraciei pentru o majoritate", a afirmat fostul sef al statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.