In urma unei sesizari depuse de PSD, Biroul Electoral Judetean Covasna a dispus, ieri, ca UDMR sa opreasca raspandirea pliantului electoral al Uniunii pe teritoriul judetului, deoarece combina culorile drapelului statului ungar. Biroul a apreciat ca afisele electorale ale UDMR contin, pe langa culorile alb, rosu si verde si alte nuante, precum negru si gri, deci nu incalca legea, insa pliantul Uniunii combina, pe una din coperte, culorile drapelului statului ungar, folosindu-se doar culorile alb, rosu si verde.

Presedintele BEJ Covasna, Alina Constanta Mandu, a declarat ca Uniunea trebuie sa isi retraga deindata pliantele electorale. Mandu a precizat ca afisul electoral are fondul de culoare verde, in coltul din dreapta sus apare adresa site-ului UDMR, inscrisa cu culoarea alba, apare de asemenea sigla rosie a Uniunii, iar sub sigla, initialele UDMR cu litere albe. Pe fundalul de culoare verde apare insa o reproducere a unei statui de culoare gri-negru, fiind apoi scris cu litere albe, in limba maghiara, "impreuna pentru autonomie".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.