Presedintele Traian Basescu a declarat ca i-a asigurat pe liderii europeni ca optiunea Romaniei este de a fi parte a uniunii bancare, chiar daca nu face parte din zona euro.

Presedintele Basescu a declarat, la Bruxelles, unde a avut intalniri cu Jose Manuel Barroso, Viviane Reding si Herman Van Rompuy, ca a avut "discutii bune", din care a putut trage concluzia ca "cine crede ca se poate utiliza limbaj dublu, adica una sa spui acasa, alta la Bruxelles, se inseala".

"Demnitarii UE stiu perfect ce se intampla in Romania", a spus el.

Barroso: Fortele politice sa actioneze responsabil pentru revenirea stabilitatii

"L-am asigurat si pe domnul Barroso si pe domnul van Rompuy ca Romania va fi parte a uniunii bancare - sigur, aici sunt de discutat modalitatile - iar argumentul principal pentru care Romania doreste sa fie parte a uniunii bancare, chiar daca nu este in zona Euro, este legat de faptul ca 85% din piata banking-ului romanesc e ocupata de banci din zona Euro", a precizat seful statului, citat de MEDIAFAX.

Basescu a spus ca Romania nu poate ramane in afara structurilor de decizie atat timp cat bancile care opereaza pe teritoriul Romaniei sunt, preponderent, din zona Euro.

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca si optiunea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este ca Romania sa fie in interiorul Uniunii Bancare, argumentul fiind acelasi, respectiv preponderenta bancilor din zona Euro in cadrul sistemului bancar romanesc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Bucuresti, ca proiectul uniunii bancare promovat in aceasta saptamana de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avantajeaza Romania, deoarece piata din tara noastra este acoperita in proportie de 85% de banci din zona euro.

Citeste si: Basescu: Nu avem niciun motiv sa modificam tinta de aderare la Euro in 2015


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.