Presedintele Traian Basescu a ajuns la Bruxelles pentru vizita de lucru in cursul careia va avea intalniri cu presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, cu comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. 

[UPDATE] Intrevederea presedintelui cu Jose Manuel Barosso s-a incheiat

Potrivit MEDIAFAX, intrevederea presedintelui Traian Basescu cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a incheiat, durand aproximativ o ora, fara insa sa fie sustinuta la final o declaratie de presa comuna de catre cei doi oficiali.

De asemenea, la intrevederea celor doi oficiali au avut acces numai cameramanii si fotografii oficiali, pentru o ilustratie la inceputul intalnirii.

In imaginile difuzate de canalul oficial al UE, EbS, se pot vedea cei doi oficiali dand mana si asezandu-se la masa discutiilor din biroul lui Barroso, care ii spune lui Basescu faptul ca nu are conditii de lucru la fel de "impresionante" ca ale acestuia.



Seful statului va avea convorbiri cu presedintele Barroso incepand cu ora 11.00 (ora Romaniei), urmate de intalnirea cu comisarul Reding in jurul orei 12.30, iar intrevederea cu Van Rompuy va avea loc la sediul Consiliului European, la ora 16.15, transmite MEDIAFAX.

Potrivit programului pentru presa transmis de Administratia prezidentiala, la cele trei intalniri nu sunt prevazute declaratii de presa comune ale presedintelui Basescu cu vreunul dintre oficialii europeni, ci doar oportunitati foto si de imagine la inceputul discutiilor, la care au acces doar fotograful si cameramanul oficiali.

Presedintele Basescu ar urma sa sustina o declaratie de presa la finalul celor trei intalniri, in jurul orei 17.00 (ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.