Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda critica graba cu care Leonard Orban a facut declaratii privind pozitia Olandei in dosarul Schengen, dupa alegerile din aceasta tara, liderul PDL spunand despre Orban ca e "tehnocratul national raliat tuturor combinatiilor politice" si ca iubeste orice Guvern. 

Potrivit MEDIFAX, Preda scrie pe blogul sau ca alegerile din Olanda sunt citite pretutindeni ca o victorie a taberei pro-europene. Premierul liberal Mark Rutte si-a mentinut partidul in frunte, iar pe locul doi au venit laburistii lui Diederick Samsom, care fusesera multa vreme cotati ca favoriti.

"Ce este cert e esecul anti-europenilor. Il am in vedere, inainte de orice, pe Geert Wilders, care a santajat majoritatea precedenta folosind opozitia fata de intrarea Romaniei si a Bulgariei in Schengen. Am in vedere, de asemenea, socialistii euro-sceptici ai lui Emile Roemer. Rezultatele scrutinului din Olanda sunt incurajatoare pentru dosarul Schengen pe care sta scris «Romania & Bulgaria». Intr-adevar, e foarte probabil ca guvernul sa fie facut de liberali si socialisti, astfel incat santajul eurofobilor sa nu mai conteze", adauga liderul PDL.

El mentioneaza ca nu acelasi lucru crede si ministrul Leonard Orban, "tehnocratul national raliat tuturor combinatiilor politice de la Bucuresti".

Cristian Preda aminteste ca, intr-o declaratie pentru RFI, Leonard Orban a vestit "dificultati importante" pe care le va crea Olanda.

"Nu e foarte elegant si nici foarte abil sa declari public ca partenerul de dialog intr-un dosar sensibil iti va face probleme fara sa ai niciun indiciu in acest sens. Dimpotriva, asa cum spuneam, miza campaniei din Olanda a fost pro sau contra Europa si au invins cei favorabili spiritului tolerant din UE", considera Preda.

In opinia liderului PDL, "daca voia neaparat sa vorbeasca despre «dificultati importante», domnul Orban putea sa se uite in curtea majoritatii care sustine guvernul din care face parte si mai ales la evenimentele din iulie si august".

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

"Tehnocratul nostru e insa, ca de obicei, impartial. El iubeste guvernul, orice guvern", incheie Preda.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat joi, la RFI, ca se asteapta in continuare la "o rezerva consistenta" si "dificultati importante din partea Olandei" in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen, in pofida rezultatelor alegerilor parlamentare de miercuri din aceasta tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.