Bunicuta si ecologia
Vesnic verde, Ion Iliescu si-a gasit preocupari ecologiste. Ieri a avut loc o noua sesiune a Forumului National pentru Dezvoltare Durabila si Protectia Mediului, rezultat al cooperarii Grupului de Initiativa Ecologica, coordonat de senatorul Ion Iliescu, cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si cu Alianta pentru Dezvoltarea Economica a Romaniei.

De la prezidiu, Ion Iliescu a enumerat cateva consecinte grave ale tranzitiei de la sistemul centralizat la cel actual, printre care "dezindustrializarea, dezurbanizarea, scaderea puterii de cumparare si a natalitatii", si a prefigurat patru piloni pe care ar trebui sustinute eforturile de dezvoltare durabila. "Pilonul economic, avand ca finalitate reducerea decalajului fata de tarile dezvoltate, pilonul social, pe care va trebui sa construim solidaritatea nationala, justitia si echitatea sociala, pilonul cultural-educational si cel de mediu". In cele din urma, Iliescu a aratat profetic: "Cea mai importanta industrie a secolului XXI va fi cea legata de reciclarea deseurilor".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.