Emil Constantinescu si PNTCD (PPCD) vor incepe sa puna bazele unei miscari politice, asemanatoare fostei Conventii Democratice. Desi atat fostul presedinte al Romaniei, cat si liderii PPCD sustin ca noul lor proiect politic nu are nimic de-a face cu CDR, modul de creare si obiectivele seamana cu formatiunea care a castigat alegerile in 1996. Astfel, conform unor surse taraniste, Constantinescu a fost de acord ca PNTCD sa se afle in centrul miscarii menite sa reconstruiasca crestin-democratia si ca va sprijini pe cat posibil intarirea partidului prin atragerea fostilor membrii marcanti.

Dupa demararea procesului de reconstructie al CDR, Constantinescu si taranistii vor pune bazele unei miscari civice capabile sa mobilizeze toate fortele de dreapta, ONG-uri si partide. Viitoarea structura se doreste si un fel de scoala de cadre pentru o viitoare clasa politica, taranistii mandrindu-se de ceva timp cu specialistii pe care ii are in fiecare domeniu cheie. In aceasta constructie, Constantinescu refuza, totusi, sa-si asume calitatea de lider. Fostul presedinte al Romaniei a declarat joi seara la intalnirea cu crestin-democratii din Bucuresti ca nu doreste sa preia sefia PPCD chiar si in eventualitatea in care formatiunea sa politica actuala, Actiunea Populara, ar fuziona cu taranistii.

Pe de alta parte, simultan cu reconstructia partidului, Constantinescu si taranistii vor incepe si o campanie de reabilitare a imaginii fostei guvernari CDR. Se va pune accent, asa cum ne-a declarat prim vicepresedintele PPCD, Serban Bubenek pe faptul ca in timpul guvernarii Constantinescu, Romania a pus bazele cooperarii cu NATO, a inceput negocierile de aderare la UE, si a pus bazele functionarii statului de drept prin stoparea mineriadelor. Vechile reusite vor fi promovate in acelasi timp cu proiectele de viitor, adica promovarea legii lustratiei, a retrocedarilor proprietatilor si condamnarea comunismului, aceleasi care au adus la putere CDR in 1996.

Taranistii vor ca proiectul sa devina functional pana la viitorul lor Congres, din primavara, Congres, care, conform unor surse, ar putea da posibilitatea afirmarii si a altor personalitati in partid. Acestea ar putea candida democratic pentru functii de conducere. In continuare, PPCD sustine ca revenirea fiilor risipitori nu le va aduce acestora si posturi de conducere. Totusi, taranistii s-au aratat deschisi sa asculte orice voce, mai ales daca aceasta se dovedeste performanta politic, dar si dornica sa respecte deciziile democratice ale membrilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.