Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a facut un apel la politicienii romani, in conferinta de presa de la Cotroceni, sa se comporte matur si responsabil.

"Situatia interna depinde de dumneavostra, iar stabilitatea politica interna e atat de importanta incat orice forta politica, indiferent care ar fi partidul, trebuie sa se comporte in mod foarte responsabil", a spus Dalia Grybauskaite, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele lituanian a aratat ca instabilitatea politica din Romania se reflecta asupra performantelor tarii in UE.

"As dori sa spun ca aceasta instabilitate pe care o putem vedea din exterior acum - schimbarea a trei premieri in sase luni - deloc suprinzator se reflecta si in capacitatea dumneavostra de a performa in UE si ma refer aici in special la capacitatea de absorbtie a fondurilor europene", a spus seful statului lituanian.

Dalia Grybauskaite a subliniat faptul ca Romania este ultimul stat dintre tarile membre UE la capitolul absorbtiei fondurilor europene si a aratat ca acest semnal este unul foarte negativ, in conditiile in care "agitatia politica" interna paralizeaza Romania.

"Tara dumneavostra este ultima din toate statele membre la capitolul absorbtiei fondurilor europene. Acesta e un mesaj foarte negativ. Din cauza agitatiei politice, tara e paralizata si nu isi poate rezolva problemele. Tara dumneavostra isi pierde posibilitatea de a-si folosi toate oportunitatile si resursele financiare pe care le aduce apartenenta dumneavostra la UE", a spus Dalia Grybauskaite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.