Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, i-a trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz in care critica presiunile venite din partea unor oficiali europeni precum Viviane Reding si Jose Manuel Barosso.

"(...) in ultimele doua luni tara mea, Romania, a fost supusa unor presiuni inacceptabile pentru un membru al UE, presiuni venite din partea comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding si a presedintelelui Comisiei Europene, José Barroso. Presiunile asupra Parlamentului Romaniei, Guvernului si presedintelui interimar, care au actionat in litera si in spiritul Constitutiei Romaniei, nu au justificare in niciun articol al Constitutiei Europene sau a altor reglementari si reprezinta un abuz care creeaza un precedent extrem de periculos de incalcare a suveranitatii unui stat membru UE", se arata in scrisoare, potrivit realitatea.net.

De asemenea, fostul presedinte al Romaniei ii acuza pe cei doi oficiali europeni ca ignora ilegitimitatea mandatului lui Traian Basescu.

"Ceea ce comisarul pentru Justitie si presedintele Comisiei Europene ignora este faptul ca mandatul actual al presedintelui Romaniei este ilegitim".

Mai mult de atat, Constantinescu sustine ca actualul presedinte al Romaniei nu poate reprezenta cetatenii tarii nici pe plan intern, nici pe plan extern deoarece populatia si-a exprimat prin vot dorinta ca Traian Basescu sa plece de la conducerea tarii.

"Realitatea politica actuala a Romaniei, exprimata prin votul a 87% din cei care au votat pentru demiterea presedintelui, reprezentand cu mult peste 50% din numarul celor inscrisi in listele electorale permanente, daca acestea sunt alcatuite corect, arata ca in prezent mandatul presedintelui Basescu este ilegitim si ca domnia sa nu-i poate reprezenta pe cetatenii Romaniei nici pe plan intern, nici pe plan extern. Revenirea in functie a presedintelui nu are nicio legatura cu statul de drept si este rezultatul unor actiuni discutabile pe plan intern si extern"

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.